FAQ

UDLEJER

Spørgsmål om Spacemate


Hvad er fordelen ved Spacemate sammenlignet med andre udlejningsportaler?

Vi er ikke mæglere, og vores service er gratis. Hos os taler lejer og udlejer direkte med hinanden. Det sikrer, at I kan lave en aftale, der passer lige akkurat jeres unikke behov. Derudover har vi udarbejdet kontrakt på udlejers vegne.


Hvilken type lejere kan man finde på Spacemate?

Vi diskriminerer ikke, men størstedelen af vores lejere arbejder i kreative og/eller kontorerhverv. Dette inkluderer start-up-virksomheder, tegnestuer, selvstændige og freelancere samt etablerede kontorvirksomheder.


Hvad betyder ”fleksible kontorpladser”, og hvilket gebyr kan jeg tage?

Modsat gængse erhvervslejemål er kontorpladser på Spacemate ikke begrænset til lange kontrakter. Vi tillader leje ned til én måned. Som udlejer bestemmer du selv prisen for dine overskydende kontorpladser, som prissættes på månedsbasis.


Hvad omfatter Spacemates service?

Vi faciliterer dialogen mellem lejer og udlejer. Derudover indgås kontrakt på vores standard licenskontrakt (Direkte Aftale om Pladsleje eller ”DAPLA”), som er en rimelig, enkel og gennemskuelig aftale, der sikrer både udlejers og lejers vilkår. Udlejer kan endvidere vælge at lade Spacemate stå for at udfærdige og udsende automatiske månedlige fakturaer til lejer.


Hvor meget koster Spacemates service?

Det er gratis at oprette kontorpladser og indgå kontrakt gennem Spacemate. Fremhævede annoncer, betalingsservice og forsikring gennem vores platform kan tilvælges, og prisen herfor afhænger af aftalens samlede pris.


Hvad er udlejningsvilkårene?

Kontorpladser lejes ud i minimum 1 måned, og både udlejer og lejer har pligt til at følge Spacemates generelle vilkår samt kontraktens specifikke vilkår, som der opnås enighed om ved indgåelsen af en aftale.


Spørgsmål om udlejning


Hvilken type kontorpladser kan oprettes og findes på Spacemate?

Vi tillader alle former for kontorpladser, så længe udlejer er forsikret. Størstedelen af vores udlejere arbejder i kreative- og/eller kontorerhverv (start-up-virksomheder, tegnestuer, selvstændige og freelancere samt etablerede kontorvirksomheder).


Hvordan lægger jeg kontorpladser op?

På forsiden kan du oprette kontorpladser og følge skemaet, der tager dig igennem proceduren. Vi anbefaler, at du beskriver kontorpladserne og lokalerne grundigt samt vedhæfter billeder i god kvalitet, da dette vil hjælpe lejer med at vurdere kvaliteten af dit lejemål.


Hvem vælger lejerne?

Udlejer vælger at tage imod en forespørgsel og indgår kontrakt direkte via Spacemate. Vi forbeholder os ret til at afvise både udlejer og lejer, hvis disse ikke lever op til vores vilkår.


Hvordan prækvalificeres potentielle lejere?

Vi holder løbende øje med opslåede kontorpladser for at sikre os, at alle forholdsregler overholdes. Dette er også med til at sikre et højt niveau af kontorpladser samt, at både udlejer og lejer overholder Spacemates vilkår.


Hvordan er jeg som udlejer forsikret?

Kontrakten, der indgås via Spacemate, indeholder ikke automatisk forsikring. Udlejer og lejer har pligt til at have individuelle erhvervsansvarsforsikringer.


Hvordan opsiges en aftale om pladsleje?

Udlejer og lejer aftaler selv opsigelse af kontrakten og administrerer selv eventuelle udgifter i forbindelse med tilbagebetaling af depositum, forsikring samt forudbetalte kontorpladser. Udlejer skal huske at registrere, når kontorpladserne bliver ledige igen. Hvis udlejer endvidere har valgt at lade Spacemate stå for den automatiske månedlige fakturering (hvilket ikke omfatter udsendelse af rykkere m.v.), bliver pladserne automatisk ledige, når dette sættes i bero.


Kan jeg anmode lejeren om at betale et depositum?

Ja. Når du opretter kontorpladser, har du mulighed for at tilføje op til 3 måneders depositum til første måneds opkrævning.


Hvordan fungerer det med overdragelse af nøgler?

Udlejer og lejer aftaler selv overdragelse af nøgler efter aftalen er indgået.


Bliver mine opslag gennemgået, inden de lægges op?

Opslag bliver ikke gennemgået, inden de bliver gjort aktive, men vi forbeholder os retten til at fjerne opslag, der ikke overholder vores vilkår og betingelser; som ikke er relevante for vores brugere, eller som ikke har det fornødne kvalitetsniveau.


Mine kontorpladser er kun ledige for en begrænset periode. Kan jeg stadig lægge dem op på Spacemates platform?

Ja. Vi tillader udleje af kontorplader fra 1 måned.


LEJER

Spørgsmål om Spacemate


Hvad er fordelene ved Spacemate sammenlignet med andre udlejningsportaler?

Vi er ikke mæglere, og vores service er gratis. Hos os taler lejer og udlejer direkte med hinanden. Det sikrer, at i kan lave en aftale, der passer lige akkurat jeres unikke behov. Vi forsøger derudover så vidt muligt at sikre, at kontorpladserne er relevante for vores brugere.


Hvor meget koster Spacemates service?

Som lejer er det gratis at benytte sig af Spacemates service. Forsikring gennem vores platform kan tilvælges og afhænger af aftalens samlede pris.


Hvad er lejevilkårene?

Læs venligst vores vilkår på følgende site Vilkår.


Spørgsmål om udlejning


Kan jeg leje kontorpladser direkte via Spacemates platform?

Ja, du kan indgå kontrakt gennem vores platform. Vi har udarbejdet en velafbalanceret licenskontrakt på udlejers vegne, så du blot skal finde de kontorpladser, der passer bedst til dine behov.


Hvordan indgås lejeaftalen?

Når udlejer og lejer er enige om betingelserne, indgår parterne en aftale. Dette sker digitalt, hvorefter der sendes en kopi af kontrakten til jer begge.


Kan jeg se kontorpladserne, inden jeg reserverer dem via platformen?

Alle kontorpladser er slået op på listen over ledige pladser. Du kan også finde kontorpladserne ved hjælp af kortet. Din virksomhed er mere end velkommen til at aftale et besøg hos udlejer, før I indgår en aftale via Spacemate.


Hvordan kan jeg opsige en lejeaftale?

Udlejer og lejer aftaler selv opsigelse af kontrakten, og administrerer selv eventuelle udgifter i forbindelse med tilbagebetaling af depositum, forsikring samt forudbetalte kontorpladser.